Spachtelputz

Spachtelputz is een kunstharsgebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand of plafond. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. U kunt zelf bepalen hoe fijn of grof de korrel is die bij het stuken van uw muur of plafond wordt gebruikt. De korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik. Spachtelputz is voor veel mensen de perfecte afwerking voor hun woning. Het biedt namelijk veel voordelen, waaronder:
• het is stoot- en boenvast
• het is aan te brengen in de door u gewenste kleur
• het is kleurvast
• het is geschikt voor binnen- én buitenmuren


Spachtelputz in een kleur
Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur op uw wanden worden aangebracht en hoeft niet geschilderd te worden. Dit scheelt een hoop werk. Spachtelputz is daarnaast kleurvast. Heeft u huisdieren of kleine kinderen die niet altijd even zuinig zijn met uw muren? Spachtelputz kan tegen een stootje. Het stucwerk is door en door gekleurd, waardoor beschadigingen nauwelijks zichtbaar zijn.
Bent u na een tijdje toe aan een andere kleur op uw wanden of plafond? Geen zorgen, u hoeft niet opnieuw een stukadoor in te schakelen. Geef uw muren of plafonds simpelweg een nieuwe uitstraling met een laag latexverf, spachtelputz is namelijk overschilderbaar.

 

Makkelijk in onderhoud
Zitten er vlekken op uw muren? Spachtelputz is eenvoudig te reinigen met een lauw water i.c.m. een borstel. Bij ernstige vlekken zijn er speciale sierpleisterreinigers verkrijgbaar om uw muur of plafond weer zo goed als nieuw te maken. Spachtelputz is dus niet alleen mooi in de eerste 2 weken, maar zorgt ervoor dat uw muren en plafonds er tientallen jaren netjes uitzien.

­